5 Tips voor het inrichten van een kleine ruimte

Een kleine ruimte inrichten kan soms lastig zijn, maar deze 5 tips helpen je weer op weg! 

 

1. Maak gebruik van modulaire meubels met meerdere functies. Kies voor bijvoorbeeld een bureau in een kast of een bankje in een kast. Een stoel of tafel aanschuiven, en voila! 

 

2. Ga de hoogte in! Op deze manier oogt de kamer groter én benut je de ruimte optimaal. Denk hierbij aan een op maat gemaakte kastenwand die boven je deurpost loopt en wees niet bang voor hoge meubels. 

 

3. Kies voor groot. Meerdere kleine meubels doen de ruimte sneller rommelig en kleiner ogen. Kies je voor een grotere kast, dan maak je daar gelijk een statement mee. Vormen maken hierin ook zoveel verschil, want met een rondje tafel kun je net een slagje groter gaan, omdat je er makkelijker omheen loopt.

 

4. Geen tuin of balkon? Ga voor groen in huis! Iedereen is deze tijd zo ontzettend toe aan de natuur, het is dan ook niet voor niets dat je de trend van het groene interieur steeds meer gaat zien. Zo haal je buiten naar binnen, zonder daar veel ruimte aan kwijt te zijn. Win-win toch? 

Er zijn hier al fantastische oplossingen voor te vinden, zoals verticaal tuinieren (zoek maar eens op!) of zelfs scheidingswanden van airplants. 

 

5. Ga voor pure, natuurlijke materialen en kleuren. Kies daarbij 1 accent kleur. Zo houd je de basis rustig en kun je eindeloos variëren in je woonaccessoires. Vermijd teveel van 1 merk of materiaal. Dit kan net te statisch overkomen en minder persoonlijk. 

 

Een kleine ruimte hoeft absoluut geen beperking te zijn, je kunt er zoveel mee! Belangrijkste is dat jij je er thuis voelt en het voor jou goed voelt. Ik hoop dat bovenstaande tips je weer een beetje een richting geven en ik ben heel benieuwd welke jij zou willen toepassen! Laat je het mij weten? Kom je er niet uit, laat het mij dan ook weten, dan help ik je maar al te graag verder. 

 

Veel plezier met inrichten! 

Liefs, 

Jantien