top of page

Eigen Huis & Tuin huis metamorfose

Dit keer was ik thuis bij Kingwah & Arjan en hun 2 lieve kids. Zij houdt van een strak interieur met wit, beige en wat zwarte kleuren, waar Arjan juist voor kleur wilt gaan en warmte! Kingwah durft voor EH&T voor kleur te gaan, omdat ze zelf niet weet hoe ze haar stijl moet zien in kleur en daar zijn wij voor! Omdat ze een prachtige houten vloer, grote bank en heerlijke eettafel hebben waar ze eigenlijk nog heel blij mee zijn, was dit de basis voor het nieuwe interieur. De woonkamer is 6 bij 8 meter en dus erg groot. Zelf kwamen ze er niet zo goed uit wat ze met die lange wanden moesten doen en dit wilde ik dan ook wat gaan breken.

Ik koos voor een behang met textuur en een klein glansje, in combinatie met een grote print voor op de schouw. Zo zou deze lange wand gebroken worden en geeft het direct al een totaal andere uitstraling aan de ruimte.

Arjan gaf in het voorgesprek aan dat hij het belangrijk vonden dat de kinderen altijd boeken in het zicht zouden hebben. Hij had dit zelf als kind ook en wilde dit dus graag terug zien in hun nieuwe interieur. Ik bedacht hiervoor 2 XL boekenplanken die Martine in een eikenhout heeft uitgevoerd. Niet de standaard plank waarbij je de boeken van de kopse kant ziet, maar 1 die de voorkant van de boeken juist laat zien. In de afstyling van deze planken heb ik boeken ook afgewisseld met wat kunst van de kinderen, om het nog wat persoonlijker te maken.

 

Iedere aflevering mag ik een meubel ontwerpen, welke Martine vervolgens uitvoert en dat vond ik deze keer best lastig! De wensen waren namelijk:

  • Meer zitruimte bij de eetkamer

  • Meer zitruimte in de woonkamer

  • Opbergruimte voor het speelgoed

  • Plekje voor de kinderen om te tekenen / spelen

 

Om dit alles te bundelen, bedacht ik een multifunctionele bank, die midden in de ruimte geplaatst kon worden en al deze functies zou bevatten.

 

In de aankleding kon ik helemaal los en om nog meer zitruimte te creëren vond ik een fantastische draaifauteuil in een warm, oudroze tint. Qua accessoires in het een combinatie geworden van verschillende materialen, vormen en een prachtige oosterse waaier die het puntje op de i zet.

bottom of page