top of page

Tweedekans: DIY Wandtafel / slaapkamer make-over deel I

Bijgewerkt op: 24 jan.

Toen ik onderstaande afbeelding zag van een project ontworpen door Atelier ND (fantastische ontwerpster!), was ik helemaal verliefd en wist ik dat ik ook zo'n soort kastje wilde. Een zelfde soort spiegel heb ik een aantal jaar geleden meegenomen uit Bali, dus dit zou een perfecte match zijn.


Sidetable met schulpranden bordeaux rood haltafel
Atelier ND project


Maar waar moest ik beginnen met zoeken op Marktplaats, welke termen gebruik je voor zoiets? Golvend, afgerond? Ik wist het niet zo goed.. Maar met ontzettende mazzel op "sinds gister toegevoegd" in de buurt vond ik daar wonder boven wonder het perfecte kastje, en dat in Aerdenhout. Dat is ook nog eens om de hoek, perfect! Hij had de titel: Side table met schulpranden, oja! Zo noemde je dat! Hij was wat beschadigd en had een flinke opknapbeurt nodig, maar des te leuker.


Sidetable DIY make-over Marktplaats schilderen

Er zat een bijbehorend knopje bij, maar ik vond deze niet mooi en ik had natuurlijk het prachtige greepje gezien bij de foto hierboven, dus naar zoiets wilde ik op zoek gaan.


Om te starten heb ik de tafel eerst vetvrij gemaakt en ben ik daarna de tafel licht gaan opschuren om hem vervolgens goed af te stoffen.


Let op! Maak het object altijd eerst goed schoon voordat je gaat schuren, anders wrijf je eventuele vetten alleen maar meer in het hout en dat zou zonde zijn.


Na het opschuren (en wederom goed schoonmaken) ging ik zoek naar een mooie kleur, welke moet passen bij onze nieuwe slaapkamer kleur. Onze slaapkamer krijgt namelijk binnenkort een make-over, omdat hier een nieuw raam geplaatst wordt en diezelfde wand wordt geïsoleerd. Ik was dus al even bezig met het maken van een passend moodboard en we hebben hier gekozen voor een heel zacht blauwe kleur. Omdat ik deze tafel in de nieuwe slaapkamer wil plaatsen, moest ik dus op zoek naar een kleur die mooi bij het blauw zal matchen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de kleur Sulking Room Pink van Farrow & Ball. Ik ben altijd helemaal weg van de prachtige kleuren van F&B!

Ik heb eerst op verschillende plekken met een hout vuller de kieren en oneffenheden gevuld, zodat hij straks na het verven mooi egaal is. Belangrijk om na het drogen van de vuller nogmaals goed te schuren, zodat je geen gekke bobbeltjes gaat krijgen.

Toen dit goed was gedroogd, heb ik de tafel een eerste laag gegeven, goed laten drogen en nog een laag gegeven. Op deze manier komt je gekozen kleur het beste tot zijn recht.Voor nu alvast zie je hieronder het moodboard van de slaapkamer en ik denk dat deze tafel hier perfect gaat staan! Nog heel even wachten, dan laat ik jullie het eindresultaat zien!

Dankjewel voor het lezen van deel 1!


Ps. Hoe gaaf is het blauwe wandlampje van glas, die ik vond via Marktplaats voor €15! Wie zegt dat een make-over duur zou moeten zijn?

Moodboard slaapkamer make-over diy marktplaats tweedehands interieur
Moodboard slaapkamer interieur


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page