top of page

Tweedekans: baby kamer

Bijgewerkt op: 14 aug. 2023

Bij het krijgen van een kindje komen natuurlijk erg veel kosten kijken en dus besloot ik zoveel mogelijk tweedehands op de kop te tikken.


Dat ik een kleine Marktplaats verslaving heb, weten de meeste mensen wel die mij kennen. Maar ook kringlopen ben ik regelmatig te vinden! Omdat ik voor mijn styling werk voor Auping op veel verschillende plekken in Nederland kom en vaak redelijk op tijd weer klaar ben, ga ik altijd op zoek naar een kringloop in de buurt. Het is namelijk erg interessant om te zien dat de kringlopen in de randstad toch vaak minder mooie pareltjes verkopen dan iets meer landinwaarts.


Ik geef jullie een tour door Abel zijn (tweedehands) kamer!Een van de eerste dingen die ik in gedachte had voor Abel zijn kamer, was een schommelstoel. Omdat wij er eentje mochten uitzoeken van mijn schoonmoeder, ging ik op zoek naar nieuwe, maar ik vond ze eigenlijk allemaal niet mooi.. Te modern, allemaal "goedkope" stoffen en niet bijzonder genoeg. Toen ik op Marktplaats ging kijken, viel mijn oog direct voor dit pracht exemplaar! Een Thonet schommelstoel van prachtig licht hout en een webbing rugleuning. Er zat geen stof om het stoel kussen heen, dus deze bekleedde ik met een rest stof die ik kocht bij de kniphal op de Albert Cuyp.
Dit fantastische kleed met zebra had ik altijd nog in mijn hoofd, nadat wij hem bij Sissy-Boy verkochten waar ik toentertijd werkte. Het was een samenwerking met Milou Neelen en toen ik ernaar ging zoeken op Marktplaats vond ik er 1 in perfecte staat!


Thonet schommelstoel €25,-

Kleed Sissy-Boy €20,-Deze te gekke glazen, bollamp had ik in Amsterdam al eens via Marktplaats gekocht en bestaat uit een set met nog 2 tafellampen (deze staan in onze slaapkamer). Toen ik het artikel nummer opzocht, bleek het een heus design model te zijn, die online voor veel meer geld weggingen! Pareltje dus!


De grote Ikea opberg kist (ook via Marktplaats) is perfect voor alle kleding waar Abel binnen no-time uitgroeide en ook voor voorraden luiers, etc, was dit perfect!


Lampenset €50,-

Ikea opbergkist €20,-


Op de foto hiernaast zie je het ledikantje wat bij mijn oma nog in de garage stond en waar mijn tantes nog in hebben gelegen als baby. Hij was lila van kleur, de spinnenwebben hingen erin en zelfs het matras had ze bewaard. Deze ging natuurlijk linea recta de vuilnisbak in, maar het ledikant hebben ik na een flinke opfrisbeurt weer helemaal mooi gekregen! Mijn vader maakte een plank halverwege, zodat ik niet heel diep in het bedje hoefde te reiken toen Abel nog klein was.


Hoe bijzonder dat het al zo lang in de familie is!
Ook het wandkastje rechts boven in de hoek, kocht ik bij een dame in de Jordaan en viel voor de leuke vorm. Ook deze had een opknap/opfrisbeurt nodig en schilderde ik in een groene kleur!


De commode scoorde ik GRATIS via Marktplaats en is een heel oud model van de Ikea. Hij was helemaal van grenen hout, opzich mooi, maar niet helemaal wat ik voor ogen had, dus schilderde ik deze in dezelfde kleur als het ledikant. Op deze manier kreeg ik gelijk een rustiger geheel. De houten knopjes verving ik door leren lussen. en kostte €2,50 per stuk.


Totale kosten tweedehands babykamer meubels: €130,-


Zo zie je maar.. een nieuw interieur hoeft echt niet duur te zijn, zolang je maar weet waarnaar je moet zoeken en soms moet je een beetje door een kleur of schade heen kijken. Mijn tip: ga qua meubels op zoek naar bijzondere vormen en bij voorkeur houten items, deze kun je makkelijk opschuren en opknappen door een nieuwe kleur verf aan te brengen!


18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page