top of page

Tweedekans: Harco Loor lamp

Een van mijn favoriete bezigheden is op Marktplaats kijken naar items die in de buurt worden aangeboden en dus zat ik van de week weer lekker wat te struinen, toen ik deze Harco Loor lamp zag! De verkopers woonden einde straat en dus vond ik het de moeite waard om even langs te gaan om te kijken. Ook check ik altijd wat ze nog meer aanbieden en zag toen ook een fantastische roze, vintage spiegel met facet geslepen glas.. Die wil ik ook nog wel even zien!


Aangekomen bij het huis en na beide items te hebben gezien, besloot ik ze beide mee te nemen (ze vroeg er immers maar €10 voor!)

Ik had gelijk het idee om de lamp in de hal op te hangen, omdat hier nog steeds een oud lampje hangt van mijn schoonvader. De gang heeft een hele mooie groene kleur van Farrow & Ball en ik ben de laatste tijd erg fan van groen met rood als contrast kleur en dus bedacht ik om de lamp rood te spuiten.
Ik kocht de spray paint van Edding. Een permanent spray met matte finish (€10,99).


Eerst maakte ik de lamp vetvrij met St.Marc en schuurde hem licht op, om vervolgens de eerste laag aan te brengen. Het is even goed alles afplakken met vuilniszakken, want doordat het verneveld zit het echt overal!


Na de eerste laag zag de lamp er zo uit, maar doordat er ineens wat plastic van de vuilniszak tegenaan kwam, had ik helaas wat schade. Ook dekte het nog niet zoals ik zou willen en dus besloot ik de volgende dag nog een spuitbus te halen (na 1 laag was deze al leeg). Ik schuurde hem opnieuw, want ook zag ik wat druipers, doordat ik iets te enthousiast had gespoten.


Toen hij weer helemaal geschuurd, vetvrij en egaal was, kon ik de volgende laag aanbrengen en deze was gelijk perfect! Ik had, zag ik achteraf, de eerste spuitbus in hoogglans gekocht, en de tweede laag was mat. Dit vind ik uiteindelijk ook veel mooier als finish!


Waarom heb ik voor dit felle rood gekozen?

In onze tegels in het halletje, zit een klein rood tegeltje! Ik heb de groene wandkleur afgestemd op de blauw/groene tegels en daarom leek hij mij leuk een eye catcher eraan toe te voegen, waardoor alles meer een geheel wordt! En daar is dan, tadá, het resultaat! Hope you like it!


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page