top of page

Eigen Huis & Tuin 'Lekker Leven' huis metamorfose #2

Mijn tweede opname dag voor Eigen Huis & Tuin zit er weer op en wat was het een leuke! Waarschijnlijk ga ik dit na iedere aflevering zeggen, maar ons werk is ook gewoon zo leuk!


Dit keer waren we thuis bij Kingwah & Arjan en hun 2 lieve kids. Zij houdt van een strak interieur met wit, beige en wat zwarte kleuren, waar Arjan juist voor kleur wilt gaan en warmte! Kingwah durft voor EH&T voor kleur te gaan, omdat ze zelf niet weet hoe ze haar stijl moet zien in kleur en daar zijn wij voor! Omdat ze een prachtige houten vloer, grote bank en heerlijke eettafel hebben waar ze eigenlijk nog heel blij mee zijn, was dit de basis voor het nieuwe interieur. De woonkamer is 6 bij 8 meter en dus erg groot. Zelf kwamen ze er niet zo goed uit wat ze met die lange wanden moesten doen en dit wilde ik dan ook wat gaan breken.Links zie je het moodboard wat ik voor ze maakte en zoals je ziet; er blijft niets wit! Ik koos voor een behang met textuur en een klein glansje, in combinatie met een grote print voor op de schouw. Zo zou deze lange wand gebroken worden en geeft het direct al een totaal andere uitstraling aan de ruimte.

Aan de overkant, ook een lange muur, heb ik de kleur Sure Thing van Flexa uitgezocht, welke wordt onderbroken door een warm blauwe tint (S0.10.50 - Flexa). Arjan gaf in het voorgesprek aan dat hij het belangrijk vonden dat de kinderen altijd boeken in het zicht zouden hebben. Hij had dit zelf als kind ook en wilde dit dus graag terug zien in hun nieuwe interieur. Ik bedacht hiervoor 2 XL boekenplanken die Martine in een eikenhout heeft uitgevoerd. Niet de standaard plank waarbij je de boeken van de kopse kant ziet, maar 1 die de voorkant van de boeken juist laat zien. In de afstyling van deze planken heb ik boeken ook afgewisseld met wat kunst van de kinderen, om het nog wat persoonlijker te maken.


Iedere aflevering mag ik een meubel ontwerpen, welke Martine vervolgens uitvoert en dat vond ik deze keer best lastig! De wensen waren namelijk:

  • Meer zitruimte bij de eetkamer

  • Meer zitruimte in de woonkamer

  • Opbergruimte voor het speelgoed

  • Plekje voor de kinderen om te tekenen / spelen


Om dit alles te bundelen, bedacht ik een multifunctionele bank, die midden in de ruimte geplaatst kon worden en al deze functies zou bevatten. Onder het bureautje bevestigde Martine met 2 leren bandjes ook nog een rol tekenpapier, zodat de kinderen daar lekker kunnen tekenen!


Onder de bank zitten 2 grote lades voor al het speelgoed en aan de eettafel kant is de kast wat dieper, zodat je met je voeten makkelijk onder de bank terecht kunt.


Hieronder het resultaat van de bank!
In de aankleding kon ik helemaal los en om nog meer zitruimte te creëren vond ik een fantastische draaifauteuil in een warm, oudroze tint. Qua accessoires in het een combinatie geworden van verschillende materialen, vormen en een prachtige oosterse waaier die het puntje op de i zet.


Bij thuiskomst waren de kinderen door het dolle heen en de ouders mega verrast door hoe hún huis is getransformeerd tot thuis! Het nieuwe uiterlijk van de schouw viel ze direct op en het maatwerk meubel was de grootste verrassing, waar alles in samen kwam.


Ik ben mega trots op het resultaat en mocht je nu denken, hey dat wil ik ook, stuur mij dan een berichtje en dan kijken we samen naar de mogelijkheden!


Bekijk hier de aflevering!

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page