top of page

Woonkamer kleuren kiezen d.m.v. kunst

Stel, je wilt meer kleur in je interieur toepassen, maar je weet niet waar te beginnen! Dan heb ik misschien wel een hele fijne tip voor je!


Vaak geven klanten aan voor meer kleur te willen gaan, maar voor welke kleuren te kiezen, blijft toch lastig! Een mooi begin kan zijn om op zoek te gaan naar een kunstwerk in je huis. Deze heb je niet voor niets gekocht en iets in het werk spreekt jou blijkbaar erg aan. Het kan de vorm zijn of juist de kleuren combinaties en van deze laatste gaan we gebruik maken!


Ik heb als voorbeeld het kunstwerk van HKliving genomen, welke wij zelf in huis hebben hangen. Het schilderij heeft een bruine, plexiglazen baklijst met warm rood, roze en geel tinten erin en omdat dit schilderij mij direct aantrok, ben ik met kleur stalen ernaast onze muurkleur gaan uitkiezen! Het vormt nu dus de basis van ons woonkamer interieur!


Zelf vind ik het altijd fijn om te werken met in ieder geval 3 kleuren in je interieur:

  • 1 Basistint, welke je op lange muren zou kunnen toepassen

  • 1 Tegen kleur om de basiskleur wat te breken (denk bijvoorbeeld aan houtwerk of het plafond)

  • Als laatste heb je de accent kleur, deze pas je toe in accessoires en mag dus ook wel wat feller of opvallender zijn.


Hiernaast heb ik een voorbeeld collage gemaakt aan de hand van het schilderij, zodat je kunt zien hoe alles samenkomt!


In dit voorbeeld is de aubergine tint de basis kleur, het bordeaux de tegenkleur, die op grote vlakken zoals de gordijnen en het kleed terugkomt, en het roze, de accent kleur, zit hem in de accessoires.


Je kunt zien dat het niet de exacte kleuren zijn uit het werk, maar toch voelt het als een mooie en warme combinatie!


Hopelijk geven bovenstaande tips je wat handvatten om zelf aan de slag te gaan. Wil je toch liever wat hulp bij het uitkiezen van een kleurenplan inclusief een collage zoals hiernaast?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op!18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page