top of page

Interieur trends gezien bij Maison & Objet Paris 2024

Ik kom net thuis van 4 heerlijke dagen in Parijs en ik was daar niet zonder reden! Ik bezocht namelijk Maison & Objet; een interieur beurs die al lang op mijn go to verlanglijstje stond en dit jaar was het dan eindelijk zo ver!


8 Mega hallen, vol met inspirerende stands van de mooiste merken. Vrijdag ochtend pakten we vanaf centrum Parijs de metro naar het noorden van de stad, waar de expo hallen te vinden zijn en ondanks dat ik als een sardientje in de metro stond, had ik er enorm veel zin in! Ik had voornamelijk zin in de grote, wat luxere merken, omdat je hier toch het meest inspiratie opdoet en ook goed kunt zien wat de échte trends gaan worden.


In deze blog zal ik een aantal foto's delen en interieur trends benoemen die ik veel voorbij heb zien komen. Veel lees plezier!


5 Interieur trends die mij opvielen op de beurs

  1. Streepjes, streepjes en nog meer streepjes! Ik word er blij van, want streepjes zorgen voor diepte, verlengen of verdiepen een ruimte, plus je kunt alle kanten op qua kleur! De blauw met oranje strepen waren te zien bij de stand van Zuiver en hadden een "vrije hand" getekende oranje rand, leuk voor een kinderkamer!

2. Riet, rotan, rattan. Voor wie dacht dat dit inmiddels passé was, heeft het mis, want de mooiste gevlochten lampen, tassen en meubels kwamen voorbij in alle vormen die je je maar kunt bedenken. Dat brengt mij gelijk naar de volgende!

3. Organische en ronde vormen. Rond, niervormig, vrije vormen, noem het maar op, want echt alles kwam voorbij op de beurs! Het viel mij vooral op dat in de verlichting veel geks te zien is. Bolletjes, ronde platen en vrij gevormde buizen creëren de mooiste lampen. Het is een functioneel product wat gezien mag worden!

4. Geschulpte randen. Ik word hier dus echt zo blij van! En laat ik nou afgelopen zomer een fantastisch tafeltje via Marktplaats hebben gescoord met een geschulpte rand (zie blog). Het is echt lang niet tuttig meer, want met een harde kleur in contrast met een wat zachtere tint kan het ook zeker heel stoer ogen! Perfect voor accessoires of als detail in kinderkamers.

5. KLEUR! Het was niet te missen dat kleur duidelijk de overhand had en ook daar worden wij erg blij van! Wat ik vooral heel tof vond om te zien, waren alle gecombineerde kleuren! Eigenlijk kan en mag hier alles en ook patronen worden heerlijk ge-mixt & matcht.Ik merk nu dat ik lang niet overal foto's van gemaakt, dus hierbij nog een aantal dingen die ik veel voorbij zag komen en die te leuk zijn om niet te benoemen: geborduurde stoffen, de allerleukste zwembanden (ja echt!), veel gekleurd glas, behang met grote vormen en veel Afrikaanse & Oosterse prints.


Dankjewel dat je mijn blog las en hopelijk heb je er wat aan of inspireert het je! Mocht je er zelf nou niet helemaal uitkomen met je interieur of heb je andere interieur vragen? Stuur mij gerust een berichtje, dan kijken we samen naar de mogelijkheden!


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page